Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryczka jest pyszna i sycąca :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 158
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 158
Składniki
Myjemy i delikatnie łyżeczką wyjmujemy gniazda z wnętrza papryki tak aby jej nie uszkodzić. W miedzy czasie na patelni podsmażamy mięso mielone na złocisty kolor. Gotujemy 2 woreczki ryżu. Do usmażonego mięska dodajemy ryż, dokładnie mieszamy, doprawiamy mielona ostra papryką, dużą ilością pieprzu ziołowego, 3 ząbki czosnku siekamy drobno, wedle uznania. Starannie mieszamy i jeszcze troszkę można przysmażyć na malutkim ogniu. Uprzednio przygotowane papryki napełniamy farszem. Nafaszerowane wkłady do garnka z zimna wodą, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy do miękkości 45min.