Do góry

Dania główne Przepis na:

Papryka faszerowana

Papryka faszerowana

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 41

Dodano:

Odsłon: 2384

smaczne

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z papryki wycinamy nasiona, zostawiając ściętą górną część. Cebulę sparzyć lub przesmażyć.

  2. Mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, cebulą i przyprawami.

  3. Mięso powkładać do wydrylowanych wcześniej papryk. Paprykę układamy "kapeluszami" do góry.Wkładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy sosem. Gotujemy ok 60 min. tak aby papryka była miękka i cała.

  4. Podane składniki na sos zagotować i zalać nimi papryki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń