Do góry

Dania główne Przepis na:

Papryka faszerowana szpinakiem, mozzarellą, pieczarkami i kurczakiem

Papryka faszerowana szpinakiem, mozzarellą, pieczarkami i kurczakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2174

Dodano:

Odsłon: 9321

Kolorowe, smaczne, łatwe,

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotować farsz: szpinak dusić kilka minut na 2 łyżkach oleju, dodać obrany i zmiażdżony czosnek.

  2. Cebulę posiekać, zeszklić na łyżce oleju, dodać pokrojone w plastry pieczarki i dusić klika minut.

  3. Mięso i ser, pokroić w drobną kostkę. Połączyć pieczarki, mięso, szpinak, ser doprawić solą, pieprzem i oregano.

  4. Z papryk ściąć czapeczki, usunąć gniazda nasienne, umyć, osuszyć, posypać solą, pieprzem i napełnić farszem.

  5. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, ułożyć papryki, skropić olejem, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 40-50 minut w temperaturze 180*C. Podawać z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń