Do góry

Przetwory Przepis na:

Papryka marynowana.

Papryka marynowana.

Autor:

Przepisów i artykułów: 160 Ocena: 2156

Dodano:

Odsłon: 2518

Przepis mamy najlepszy.

Składniki

  • -Papryka czerwona - 1 kg
  • -Woda - 5 szklanek
  • -Ocet - 1 1/4 szklanki
  • -Sól - 1 łyżka
  • -Cukier - 6 czubatych łyżek
  • -Cebula - 2 szt
> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotować syrop z wody, octu, soli i cukru.

  2. Paprykę umyć, wyciąć gniazda i pokroić w paski. Włożyć do wcześniej umytych słoików. Na wierzch dać 2 plasterki cebuli i zalać wrzącym syropem, wlać trochę oliwy.

  3. Słoiki zamknąć i chwilę pasteryzować - do zamknięcia nakrętki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń