Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Papryki wydrążyć,mięso mielone i poszatkowane cebule podsmażyć na złoto na odrobinie oleju ,wystudzić i zemleć w maszynce lub malakserze, dodać paprykę w proszku,chili,jajka,pieprz,sól,3 woreczki ugotowanego ryżu i mąkę pszenną-wymieszać wszystko ręcznie,następnie napełniać wydrążone papryki i ułożyć w żaroodpornym naczyniu i podlać bulionem (ok.0.75l.)(2 kostki rosołowe- wołowe rozp.w gotowanej wodzie) .Dusić ok 2 godz. w piekarniku w temp.ok.150st. co jakiś czas podlewając bulionem z papryki.Sos pomidorowy: wywar z duszenia papryk(bulion) zagotować z przyprawami i przecierem pomidorowym,dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną ze 100ml zimnej wody i wlać do wywaru .Zagotować chwilę .