Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papryka z grzybkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Składniki
porcje, czas ok. 15 min; porcja – 115 kcal, cena 2,90 zł
1Strąki kolorowej papryki opłucz starannie pod bieżącą wodą, przekrój na połówki i pozbaw gniazd nasiennych. Miąższ paprykowy pokrój w dużą kostkę.
Umyte pomidorki koktajlowe osusz, a następnie pokrój na połówki. Włóż do miski. Dodaj kolorowe papryki, wymieszaj. Grzybki osącz na sicie z marynaty. Większe sztuki pokrój. Dodaj do składników sałatki. Całość wymieszaj.
3Sałatkę połącz z majonezem (lub, ewentualnie, gęstym jogurtem typu greckiego). Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Jeśli chcesz zaostrzyć smak sałatki, możesz także wkroić do miski jedną obraną białą cebulę.
4Gałązki koperku opłucz pod bieżącą wodą, a potem osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Oderwij piórka od gałązek, posiekaj. Gotową sałatkę paprykową przełóż do salaterki (lub 4 małych miseczek). Dookoła rozsyp koperek.Źródło: Świat kobiety