Do góry

Przekąski Przepis na:

papryka z miesnym farszem

papryka z miesnym farszem

Autor: camellia

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 473

Dodano: 04.09.2011

Odsłon: 6539

wstan raniutko idz na targ ,teraz jest w czym wybierac,moze kupisz dynie,albo pomidor,a moze papryke?

Składniki

  • 6-8 duzych strakow papryki pomidorowej
  • 30 dag mieszanego miesa mielonego
  • 15 dag ryzu do risotto(arborio lub carnaroli)
  • 1/2l bulionu
  • 3 pomidory(obrane ze skorki i pokrojone w kostke)
  • po 3 lyzki zielonej pietruszki ,koperku i miety
  • oliwa z oliwek
  • 1-2 zabki czosnku
  • sol,pieprz
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W rondlu rozgrzewamy oliwe,szklimy cebule,dodajemy czosnek,podsmazamy.Wsypujemy ryz i smazymy,az ziarenka stana sie przezroczyste.Wlewamy porcjami bulion i, stale mieszajac,gotujemy,az sie wchlonie.Gdy ryz bedzie al dente,zdejmujemy z ognia.Dodajemy pomidory i zielenine.

  2. Oddzielnie smazymy nasze mieso, na zloty kolor ,az powstana chrupiace skwareczki ,solimy i pieprzymy

  3. Wszystkie skladniki dokladnie wymieszac

  4. Z papryki odkroic "czapeczki" i usunac gniazda nasienne.Papryczki nadziewamy masa,przykrywamy odkrojonymi ''''''''czapeczkami" polewamy odrobina oliwy,bulionem i koniecznie trzeba posolic sama papryke..Pieczemy 45 min (180).Podajemy z serem feta,oliwkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń