Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka z pomidorami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Składniki
Umyte papryki przekroić na pół, oczyścić, podsmażyć z obu stron na 2 łyżkach oliwy, przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą, wstawić do piekarnika nagrzanego do 175°C na ok. 10-12 minut.
Mozzarelle wyjąć z zalewy, wcisnąć w gorące papryki, na wierzchu rozłożyć połówki pomidorków, oprószyć pieprzem, zapiec ponownie, ok. 15 min.
Udekorować zielonym pesto przygotowanym z posiekanej bazylii, zmiksowanej z czosnkiem, orzeszkami, parmezanem, 8 łyżkami oliwy i przyprawami.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium