Do góry

Przetwory Przepis na:

paprykarz

paprykarz

Autor: gosia99

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 1

Dodano: 08.03.2010

Odsłon: 5195

sto razy lepszy niż ze sklepu

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. pomidory sparzyć ,obrać ze skórki i pokroić usuwając gniazda. marchew obrać zetrzeć na tarce o dużych oczkach. cebule obrać i drobno posiekać.

  2. tak przygotowane składniki przełożyć do garnka i dodać przyprawy,olej i ryż,gotować aż ryż zmięknie,następnie przełożyć paprykarz do słoików ,dobrze zakręcić i pasteryzować 5minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marabut 02 września 2013 p.s
Chyba że nazwa pochodzi od słowa spaprany...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marabut 02 września 2013 Paprykarz jak sama nazwa wskazuje robi się z... papryki... chyba... Można go dodawać do mięs i ryby, ale bez papryki to chyba zalewa pomidorowa a nie paprykarz....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

puma86 08 marca 2010 A gdzie ryba ?? bo paprykarz to przecież robiony jest z ryby a tutaj ??

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń