Do góry

Przekąski Przepis na:

paprykarz własnej roboty

paprykarz własnej roboty

Autor: anetas197601

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7146

Dodano: 16.01.2013

Odsłon: 9916

pierwszy raz zrobiłam i wyszło super :))))

Składniki

  • 1 kg filetów z morszczuka
  • 50 dkg ugotowanego ryżu
  • 4 cebule
  • koncentrat pomidorowy
  • sól, pieprz, chili, papryka mielona,przyprawa do ryb, olej do smażenia
  • 1 łyżka pasty paprykowej (ajwar)
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotowac i wystudzic ryż. Rybę posolic, popieprzyc i posypac przyprawą do ryb. Smażyc z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażoną rybę wyciągamy a na tym samym tłuszczu smażymy cebulę pokrojoną w kostkę. Rybę kroimy drobno i dodajemy do cebuli, następnie dodajemy ryż i pozostałe składniki doprawiamy do smaku. Odstawiamy żeby się przegryzło. Paprykarz można jeśc na zimno jak i na ciepło. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozena58 25 stycznia 2013 Zrobiłam taki paprykarz, tylko dałam mniej ryżu, bo 200 g, Wyszedł pyszny, a Twój przepis już wzięły sobie ode mnie 4 osoby w pracy. Bardzo fajny przepis! Pastę paprykową kupiłam w Simply.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 19 stycznia 2013 no dokładnie, Capri nawet mi nie mów o zielenince :(( jej się teraz nie da jeśc ani smaku ani zapachy, tylko wygląda ładnie ale pocieszające jest to, że coraz bliżej wiosna :))))) Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 18 stycznia 2013 świetna sprawa, zwłaszcza teraz, kiedy zieleninki mało i sredniej jakości jest, cudo!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 17 stycznia 2013 Mnie również przeraża co się znajduje w gotowych paprykarzach....a uwielbiam je.Teraz spróbuję Twego przepisu za który dziękuję,jak również za info o paście paprykowej:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 17 stycznia 2013 Irma82 dziękuję bardzo za miłe słowa i polecam się :) Najgorzej jest jak człowiek zacznie się zastanawiać co może być w tych kupnych rzeczach, aż strach się bać ;) Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma82 17 stycznia 2013 Super przepis:)Dziękuję za przepis i za info nt.pasty paprykowej.Na pewno spróbuję zrobić taki paprykarz,bo te kupne to strach pomyśleć co w nich jest...Pozdrawiam serdecznie!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 17 stycznia 2013 jakub26 ja akurat pastę paprykową kupowałam w auchanie (na regale z paprykami konserwowymi) dzięki bardzo pozdrawiam :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jakub26 17 stycznia 2013 super przepis, bo paprykarze z puszki nie zawsze sa smaczne, tylko gdzie kupić pastę paprykową? za przepis 5!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 16 stycznia 2013 my uwielbiamy ale przerażała mnie myśl co może się znajdowac w środku takiego kupnego, więc spróbowałam zrobic sama. Rosse jeżeli byś robiła tylko dla męża to może z połowy porcji bo tego wychodzi dosyc dużo :) Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń