Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za paprykarz moja żona gdy była w ciąży dała by się pokroić. Teraz by nie musiała bo mamy na niego przepis
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1684
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7386
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2887
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1684
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7386
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2887
Składniki
Ryż gotujemy. Marchew obraną i umyta ścieramy na grubych oczkach tarki. Paprykę i cebulę siekamy drobno. W płaskim garnku na podgrzanym oleju złocimy cebulę dodając czosnek. Po chwili do garnka trafia papryka i marchew. Smażymy całość około 3 minut.
Po tym czasie podlewamy wodą aż przykryje warzywa. Dodajemy koncentrat i doprawiamy całość do smaku. Gdy warzywa zmiękną dodajemy rozdrobnionego tuńczyka i ugotowany ryż. Dusimy całość do odparowania wody. Przekładamy paprykarz do jakiegoś naczynia i schładzamy w lodówce. pozdrawiamy z bloga do którego link znajdziecie pod wpisem