Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baaaardzo ostry dodatek do mięs i nie tylko....
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 660
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 660
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
1. Obierz czosnek i zsiekaj go jak najdrobniej (nie wyciskaj przez prase bo stracisz efekt) 2. Papryki opiecz na grillu lub na patelni bez tluszczu (musza byc podpieczone - nie surowe ale tez nie upieczone do konca). 3. Przekroj papryki wzdluż na cwiartki ale tak zeby trzymaly sie na szypułce (ewentualnie usun gniazda nasienne jezeli nie chcesz zbyt ostrych).
1. Poćwiartowane papryki ułóż na talerzu. 2. Posyp je obficie solą. 3. Przykryj je równomiernie posiekanym czosnkiem. 4. Obficie skrop calosc octem. 5. Ponownie posyp solą (im więcej soli tym "mniejszy ogień") 6. Całość na koniec skrop obficie olejem. Rób to w miarę możliwości szybko żeby przystawka była ciepła (od opieczonych papryczek). Olej z octem oraz czosnkiem powinien zrobić "specyficzny sos" - moja rodzina zajada się tym sosem zajadając go przez maczanie w nim bagietki albo innego białego pieczywa :) Proporcje sosu - octu i oliwy dobierz indywidualnie - zależnie od swoich upodobań - ja robie 3:1 najlepsze jak jest lekko ciepłe :) pozdrawiam wszystkich Wampirów :D