Do góry

Przekąski Przepis na:

Papryki jalapeno z serem Cheddar

Papryki jalapeno z serem Cheddar

Autor:

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 724

Dodano:

Odsłon: 4348

Dziś przepis, który ani nie jest dietetyczny, ani nie jest zdrowy, za to jest pyszny i uzależniający. Poprawia humor lepiej niż niejedna czekolada i zawsze ma się ochotę na więcej.

Składniki

  • 7 papryk jalapeno – marynowanych (ok. 120g)
  • 40g sera cheddar
  • 30g białego sera
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • kwaśna śmietana
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Papryki wyjąć z marynaty i naciąć każdą wzdłuż.
    Wylać marynatę ze środka każdej papryki.
    Utrzeć cheddar na tarce i wymieszać z rozdrobnionym białym serem.
    Każdą paprykę nadziać masą serową.
    Paprykę obtoczyć w jajku i w bułce tartej.
    Powtórzyć obtaczanie w jajku i bułce.
    Usmażyć na złoty kolor.
    Odsączyć na papierowym ręczniku.
    Podawać z kwaśną śmietaną i zimnym piwem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mufinka 13 grudnia 2013 Oddam KAŻDĄ czekoladę za TAKĄ papryczkę! Muszą być fantastyczne w smaku. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń