Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Paprykowe roladki z indyka"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Mięso opłucz pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, a następnie rozetnij tak, by powstał płat. Ułóż go na desce i rozbij. Natrzyj z obydwu stron przyprawą do drobiu, solą i pieprzem.
Papryki przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne. Miąższ podziel na mniejsze części. Ser żółty pokrój w plasterki lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno posiekaj.
Na płacie mięsa kolejno rozkładaj żółty ser, czosnek oraz kawałki papryki. Zwiń ciasno roladę. Obwiąż ją bawełnianą nicią lub zepnij szpikulcami do mięsa. Lekko oprósz mąką. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju.
Obsmaż mięso na złoty kolor, przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz w temperaturze 180 st. około godziny, podlewając wodą. Przed podaniem pokrój w plastry, udekoruj bazylią.Źródło: Świat kobiety