Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromat rozchodzi się po całym mieszkaniu. Smak...dokładnie nasze smaki. Idealna, lekka, tradycyjna zapiekanka z bakłażana i mozzarelli.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Na rozgrzanej oliwie lekko podsmażamy posiekany czosnek, dodajemy pomidory, posiekaną bazylię. Lekko redukujemy sos. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Bakłażana kroimy na 4-5 mm plastry (wzdłuż), smarujemy oliwą, grillujemy z obu stron. Mozzarellę kroimy na plastry. W naczyniu żaroodpornym warstwowo układamy, sos, bakłażany, mozzarella, ostatnią warstwą ma być sos. Posypujemy startym parmezanem, zapiekamy 30 min w 200°C.