Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przystawka.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Ciasto francuskie kroimy w prostokąty długości parówki i szerokości tak by ją zawinąć plus na zakładke by się skleiło pocięte ciasto smarujemy całe ketchupem- grubość od upodobań do tego skladniku, kładziemy parówkę i zawijamy w ciasto, dociskając krawędzie by się nie rozkleiło, po wierzchu smarujemy rozbitym jajkiem. powstał rulonik: kroimy go na kawałki 3 cm i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika, pieczemy aż wyrośnie i się lekko zarumieni, przed wyjęciem posypujemy tartym serem by się roztopił i delikatnie przypiekł. Smacznego :)