Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne parówki z serem w kruchym cieście to ciekawy pomysł na drugie śniadanie lub jako przystawka.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 110
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2711
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 110
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2711
Składniki
Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Owijamy w folię spożywczą i chowamy na godzinę do lodówki. Ser kroimy w plasterki a następnie w słupki. Parówki przecinamy wzdłuż i układamy w środek ser. Ciasto wałkujemyi kroimy w prostokąty na długość parówki. Układamy i zwijamy w rulon, zlepiamy brzegi. Parówki układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Parówki tak przygotowane smakują na ciepło jak i zimno. Możemy podawać z sosem lub np jako dodatek do barszczu. Smacznego ;)