Do góry

Śniadania Przepis na:

Parówkowe gąsieniczki

Parówkowe gąsieniczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 384 Ocena: 11088

Dodano:

Odsłon: 1042

Parówkowe gąsieniczki to coś na urozmaicenie śniadań naszych pociech małych i dużych.

Składniki

  • 5-6 parówek
  • 15-25 dag makaronu typu spagettii
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Parówki obieramy z foli, a makaron łamiemy na pół.

  2. Połówkami makaronu przebijamy parówki na mniej więcej środku wzdłuż całej parówki.

  3. Makaron przeciągamy tak aby po obu stronach wystawały równe końce.

  4. Parówki z makaronem wrzucamy na wrzącą osoloną wodę i gotujemy na wolnym ogniu około 10-15 minut.

  5. Ugotowane gąsieniczki wykładamy na talerz i polewamy keczupem. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń