Do góry

Przekąski Przepis na:

Parówkowe kwiaty po francusku

Parówkowe kwiaty po francusku

Autor: OstraNaSlodko

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 790

Dodano: 10.09.2012

Odsłon: 30413

Tanie Szybkie Smaczne

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Parówkę lekko podgotowujemy. Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąt o długości ok. 2 cm większej niż parówka i szerokości ok.5cm. Na cieście układamy parówkę i zawijamy. Zawiniętą nacinamy w równych odstępach ( uważając , by nie przeciąc do samego końca!!! ).

  2. Zwijamy tworząc koło a końce spinamy wykałaczką. Smarujemy rozbełtanym żółtkiem i wkładamy do piekarnika na ok. 20min/180C. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń