Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 276
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 276
Składniki
Twaróg trzykrotnie zmiel. Rodzynki zalej wrzątkiem, a kiedy napęcznieją, odcedź i osącz. Dżem podgrzej i przetrzyj. Kandyzowaną skórkę posiekaj. Śmietanę podgrzej. Żółtka utrzyj z cukrem. Do masy żółtkowej cienkim strumieniem dolewaj gorącą śmietankę. Stale ucieraj mikserem. Do masy śmietanowo-żółtkowej dodaj masło, twaróg oraz dżem pomarańczowy. Dołóż kandyzowaną skórkę pomarańczową i rodzynki. wymieszaj mikserem.
Gazę kilka razy złóż, zmocz i wyłóż nią miseczkę z dziurkami, tak aby końce wystawały poza brzegi foremki. Masę serową umieść w formie. Przykryj zwisającymi końcami gazy. Przyciśnij talerzykiem, obciąż go i wstaw do lodówki na noc. Następnego dnia paschę wyjmij z pojemnika. Usuń gazę. Udekoruj migdałami i plasterkami pomarańczy.
porcja ok. 570 kcal, ok. 3 zł za porcjęŹródło: Tina