Do góry

Desery Przepis na:

Pascha z płatkami migdałowymi

Pascha z płatkami migdałowymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8451

Dodano:

Odsłon: 0

Wypróbowany przepis na "Pascha z płatkami migdałowymi"

Składniki

  • 25 dag sera twarogowego
  • 2 łyżeczki rodzynek
  • 4 suszone morele
  • 2 łyżeczki kandyzowanych owoców
  • 2 łyżeczki migdałów
  • łyżeczka orzechów laskowych
  • żółtko
  • 7 łyżek cukru pudru
  • 3 łyżki płatków migdałowych
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ser zmiel trzykrotnie w maszynce.

  2. Orzechy laskowe i migdały drobno posiekaj. Morele i rodzynki pokrój na mniejsze kawałki.

  3. Do sera dodaj cukier puder i żółtka – i ucieraj, do uzyskania kremowej konsystencji.

  4. Masę wymieszaj z owocami i orzechami, po czym przełóż do dwóch szklanych pucharków.

  5. Płatki migdałowe upraż na patelni. Gdy ostygną, rozsyp je na wierzchu paschy, a następnie schłodź w lodówce.

  6. Przepis nadesłała: Katarzyna Cukier

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń