Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pascha z płatkami migdałowymi"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 275
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 275
Składniki
Ser zmiel trzykrotnie w maszynce.
Orzechy laskowe i migdały drobno posiekaj. Morele i rodzynki pokrój na mniejsze kawałki.
Do sera dodaj cukier puder i żółtka – i ucieraj, do uzyskania kremowej konsystencji.
Masę wymieszaj z owocami i orzechami, po czym przełóż do dwóch szklanych pucharków.
Płatki migdałowe upraż na patelni. Gdy ostygną, rozsyp je na wierzchu paschy, a następnie schłodź w lodówce.
<strong>Przepis nadesłała: Katarzyna Cukier</strong>Źródło: Kurier TV