Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pascha z truskawkami i kiwi"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 201
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 201
Składniki
Żelatynę zalać wodą (ok. 8 łyżek), odstawić do napęcznienia, następnie podgrzewać aż do całkowitego rozpuszczenia, wystudzić. Owoce umyć, obrać, usunąć skórki i pestki, pokroić na małe kawałki. Migdały przekroić na pół.
Twaróg zmiksować z jogurtem, cukrem pudrem i waniliowym, wymieszać z rozpuszczoną żelatyną, owocami i migdałami. Masę przełożyć do formy (salaterki) wyłożonej gazą, docisnąć, np. talerzykiem, związać gazę, wstawić do lodówki do stężenia, przed podaniem usunąć gazę, odwrócić do góry dnem.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium