Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta jajeczna wg przepisu Magdy Gessler

Pasta jajeczna wg przepisu Magdy Gessler

Autor: agnieszkacrow

Przepisów i artykułów: 149 Ocena: 4901

Dodano: 10.06.2018

Odsłon: 21651

Bardzo prosta w przygotowaniu, przepyszna na śniadanie, jak również do pracy. W oryginalnym przepisie było jeszcze curry i majeranek, ale zrezygnowaliśmy z tych dodatków, bo mieliśmy ochotę na bardziej delikatną pastę.

Składniki

  • 4 jaja
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • Sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą do schłodzenia. Obieramy jajka i kroimy w drobną kosteczkę. Pokrojone jajka przekładamy do miski.

  2. Dodajemy musztardę i majonez.

  3. Koperek i szczypiorek siekamy na drobno, dodajemy do jajek

  4. Masło rozpuszczamy w rondelku, studzimy i wlewamy do jajek.

  5. Wszystko przyprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy i odkładamy do lodówki do schłodzenia.

  6. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Greg36 11 czerwca słonecznik ??, dynia ??, czarnuszka ??, jogurt ?? - do pasty jajecznej ??? - JAKIEŚ TOTALNIE NIEPOROZUMIENIE !!! Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gochna55 11 czerwca Zamiast majonezu - gęsty jogurt i posypane prażonymi pestkami: słonecznikiem i dynią lub czarnuszką ! Pychotka. :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 10 czerwca Na kolację dziś rzecz idealna, a u nas bardziej na ostro, bo bez chili ciężko żyć xD
Pyszne smarowidełko :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń