Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta kanapkowa

Pasta kanapkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 484 Ocena: 3313

Dodano:

Odsłon: 8380

Szybka, prosta i - najważniejsze - pyszna pasta kanapkowa.

Składniki

  • tuńczyk w oleju 1 puszka
  • ser feta 10 dag
  • jajka 3 szt
  • majonez
  • pieprz do smaku
  • chili mielone do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Ser feta odsączamy i rozdrabniamy widelcem. Tuńczyka odsączamy z oleju, rozdrabniamy, dodajemy do pozostałych składników. Dodajemy majonez /małymi porcjami żeby pasta nie wyszła zbyt "ciapciowata"/, doprawiamy pieprzem, odrobiną chili i ewentualnie solą /ser feta jest raczej słony więc należy uważać by nie przesolić/. Wszystko mieszamy i podajemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń