Do góry

Przetwory Przepis na:

Pasta paprykowa łagodna

Pasta paprykowa łagodna

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7709

Dodano:

Odsłon: 7844

łagodna wersja :)

Składniki

  • 1 kg papryki
  • 4 jabłka
  • 25 dkg pomidorów
  • 3 średnie cebule
  • 1 łyżka cukru
  • 1/4 szkl. oleju
  • 1/4 szkl. octu
  • sól, pieprz
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W maszynce do mielenia mięsa zmielić paprykę, pomidory, jabłka i cebulę. Przełożyć do garnka dodać pozostałe składniki i gotować ok. 40 minut na średnim ogniu. Przełożyć do słoiczków i pasteryzować 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

magdakos 18 sierpnia 2014 Chętnie wypróbuję :)- widziałam podobne przepisy pod nazwą chutney

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 28 sierpnia 2013 Jestem zauroczona tak pięknymi zdjęciami do Twojej pasty, chętnie bym taką zrobiła ale dopowiedz do czego można jej używać, przesyłam uściski :)) Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń