Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta twarogowa z olejem lnianym

Pasta twarogowa z olejem lnianym

Autor: KasiaSar

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 93

Dodano: 21.03.2018

Odsłon: 96

Pasta twarogowa z olejem lnianym składa się przede wszystkim z twarogu i oleju lnianego, ale można jeść ją na słodko i ostro. To bardzo prosta, bardzo zdrowa i szybka wykonaniu pasta. Robię ją bardzo często, bardzo lubię z kurkumą i czosnkiem. Dzięki niej można zapobiegać i odwracać wiele negatywnych objawów chorobowych, polecam!

Składniki

  • 3 - 4 łyżki oleju lnianego
  • około 150 g dobrego twarogu
  • 2-3 łyżki jogurtu - ilość uzależniona jest od gęstości, która chcemy uzyskać
  • sól, pieprz
  • kurkuma
  • 2 ząbki czosnku
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Do blendera dodać 2-3 łyżki oleju lnianego, 2-3 łyżki jogurt, 2 szczypty kurkumy, czosnek, szczyptę soli i szczyptę pieprzu. Dołożyć pierwszą porcję sera i zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać następną porcję sera i podobnie miksować. Gotowy ser powinien być jednolity bez grudek, powinien przypominać serek homogenizowany.

    Pastę możemy przygotować:

    - w wersji na słodko: miód, wanilia, cynamon

    - w wersji na ostro: czosnek, papryka ostra, pieprz, kurkuma, imbir itp.

    - w wersji z ziołami: bazylia, mięta

    - w wersji z orzechami: orzechy włoskie, orzechy pekan, orzechy brazylijskie

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń