Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta z jajek, wędliny i sera mozzarella.

Pasta z jajek, wędliny i sera mozzarella.

Autor:

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 818

Dodano:

Odsłon: 16217

Na śniadanie lub kolację polecam bardzo pyszną pastę jajeczną, taką do wykonania bardzo szybko, ja do swojej dodałam ulubioną wędlinę, dodam, że najlepiej użyć taką dobrą jakościowo i ser mozzarella oraz szczypiorek prosto z ogródka, tak, tak, jeszcze w ogródku mam dorodny szczypiorek. Do takiej pasty najlepiej podać świeżutkie i pachnące pieczywo. A jak jest u Was? Lubicie takie pasty? Robicie? Może spodoba się Wam mój przepis. Smacznego życzę :)

Składniki

  • 5 jajek
  • 1 kulka sera mozzarella ( 125 g )
  • 10 dag ulubionej wędliny ( najlepiej w kawałku )
  • szczypiorek według uznania
  • 1 łyżeczka musztardy
  • około 4 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony do smaku
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wędlinę również ścieramy na tarce o dużych oczkach.

  2. Ser mozzarella dokładnie odsączamy z zalewy i kroimy w drobną kosteczkę. Szczypiorek płuczemy, dokładnie osuszamy i drobno siekamy.

  3. Następnie wszystkie składniki dokładnie mieszamy z majonezem i musztardą przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Odstawimy do lodówki, żeby pasta się schłodziła, a składniki ,,przegryzły się''.

    Pastę podajemy ze świeżutkim chlebem. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń