Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta z makreli wędzonej, jajek i szczypioru.

Pasta z makreli wędzonej, jajek i szczypioru.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1039 Ocena: 10446

Dodano:

Odsłon: 1357

Pasta rybna ze szczypiorem,jajkiem na chleb. Polecam.

Składniki

  • makrela wędzona 1 szt. duża
  • jajka kurze 2 szt.
  • szczypior z cebulką dymką 1 pęczek
  • pieprz ziołowy do smaku
  • sól do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Makrelę obieramy ze skóry i ości, ugniatamy widelcem. Szczypior razem z cebulkami myjemy, osuszamy i drobno kroimy, dodajemy do rozdrobnionej ryby. Jajka gotujemy na twardo 8 minut w 100 stopniach Celsjusza, studzimy, obieramy ze skorupek i drobno kroimy.

  2. Drobno pokrojone jajka dodajemy do miseczki z rybą i szczypiorem, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą i jeszcze rozgniatamy widelcem, mieszamy. Tak gotową pastę przykrywamy talerzykiem i wstawiamy do lodówki na pół godziny żeby składniki przeszły smakiem.


    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń