Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta z wątróbki królika

Pasta z wątróbki królika

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 1039

Dodano:

Odsłon: 407

Proste i szybkie smarowidło na chleb. Pasta z delikatnej wątróbki królika z nutą jabłka i tymianku. Polecam z chrupiącymi grzankami.

Składniki

  • 30 dkg wątróbki z królika
  • 1 cebula
  • 1 jabłko kwaśne
  • sól, pieprz czerwony
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • 1/3 szklanki śmietany 30 %
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • tymianek świeży
  • 1/3 szklanki wina czerwonego
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wątróbkę oczyszczam, myję i osuszam. Cebulę kroję drobno i przesmażam na maśle klarowanym. Dodaję pokrojoną wątróbkę, obrane i pokrojone jabłko, tymianek, podlewam winem i smażę na wolnym ogniu około 15 minut aż wątróbką będzie dobrze wysmażona. Pod koniec solę, pieprzę, posypuję majerankiem. Odstawiam do wystudzenia dodaję śmietanę kremówkę i miksuję blenderem. Pastę wstawiam do lodówki do schłodzenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń