Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasterski przysmak z jagnięciną"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Składniki
Kapustę białą oczyść, opłucz, wytnij głąb, a resztę drobno poszatkuj. Włoszczyznę oczyść, obierz, pokrój w kosteczkę. Cebulę obierz, posiekaj. Jagnięcinę umyj, osusz i pokrój w niezbyt dużą kosteczkę. Kiełbasę natomiast potnij w większą kostkę.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć mięso. Zrumień je ze wszystkich stron, przełóż do garnka. Na tym samym tłuszczu podsmaż kiełbasę, a gdy zacznie robić się rumiana, dodaj cebulę. Smaż 3 min, dołóż włoszczyznę i poszatkowaną kapustę. Dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Smaż 5 min, przełóż do garnka z mięsem.
Wlej 1,5 l gorącej wody, dołóż posiekaną kapustę kiszoną. Dołóż liście laurowe i ziele angielskie. Gdy woda zawrze, zmniejsz ogień, garnek przykryj i gotuj, aż mięso i kapusta będą miękkie. Ziemniaki obierz, opłucz, ugotuj w posolonej wodzie. Odcedź, dodaj do gotowego kapuśniaku. Zupę rozlej do talerzy, posyp posiekaną natką.Źródło: Tina