Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasztet jajeczno - pieczarkowy

Pasztet jajeczno - pieczarkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 276

Dodano:

Odsłon: 18395

Doskonale smakuje sam rozsmarowany na kromce chleba pszennego a także obłożony pomidorem z cebulą.

Składniki

  • 10 ugotowanych jajek
  • 2 surowe jajka
  • 500g pieczarek
  • 1 spory pęczek szczypiorku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka gęstej śmietany 18%
  • 1 cebula
  • 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
  • 1 łyżeczka ziołowego pieprzu
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • 1/2 szklanki bułki tartej, sól, pieprz
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • szczypta chili
  • trochę masła lub oleju
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotowane jajka drobniutko kroimy lub rozdrabniamy widelcem. Surowe pieczarki ścieramy na grubych oczkach tarki. Cebulę drobno kroimy i razem z pieczarkami smażymy na maśle lub oleju dopóki woda całkowicie nie odparuje. Pieczarki mieszamy z jajkami ugotowanymi na twardo, dodajemy posiekaną zieleninę, surowe jajka, majonez, śmietanę, bułkę tartą - bardzo dobrze przyprawiamy. Powstałą masę wykładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. C, około godziny (najlepiej sprawdzić patyczkiem).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

nela55 08 kwietnia 2014 Pasztet bez....mięsa.hmm, jeszcze takiego nie jadłam a jestem smakoszką w tym temacie i chętnie spróbuję :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kaskasz83 23 lutego 2012 wygląda super, muszę kiedyś wybróbować ;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zabecka 12 lipca 2011 Zrobiłam i wyszedł super:) zdecydowanie POLECAM !!!!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zuzikus 19 stycznia 2011 ..ten pasztecik jest przepyszny !! POLECAM ;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

momo 31 sierpnia 2010 uważam,że należy podawać źródło, tyle w temacie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tosziba2 30 sierpnia 2010 momo powiem tyle każdy przepis skądś pochodzi zastanawiam się tylko skąd ty pochodzisz ? bo Ja nie rozumiem co za różnica skąd jest ten przepis tutaj takowego nie było a teraz ktoś może z niego skorzystać i to jest ważne, a jeżeli chodzi o to skąd pochodzi akurat ten przepis powiem tyle że pomyliłeś ścieżki, pozdrawiam.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kokolo 30 sierpnia 2010 Wygląda smakowicie - już jest w ulubionych a w środę będzie na moim stole

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń