Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasztet pieczarkowy

Pasztet pieczarkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 259 Ocena: 3424

Dodano:

Odsłon: 541

tym razem pasztet bezmięsny

Składniki

  • pieczarki 60-70 dag
  • jajka 10 szt
  • cebula 1 szt
  • bułka tarta 1/2 szkl
  • majonez 2 łyzki
  • masło 1 łyżka
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, pieprz ziołowy, sos sojowy
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. ugotować na twardo 8 jajek, wystudzić, posiekać drobniutko, dodatkowo rozgnieść widelcem,
    2. pieczarki umyć, zetrzeć na grubej tarce, cebulę pokroić w drobną kostkę, poddusić na maśle, dodać pieczarki, dusić aż woda odparuje,
    3. wymieszać pieczarki, jajka gotowane i surowe, dodać bułkę tartą, majonez i przyprawy,
    4. formę wysmarować olejem i wysypać bułką tartą, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 60 min (najlepiej sprawdzić patyczkiem),




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 24 lutego Fajny vege pasztet, nie samym mięchem człowiek żyje :) Pycha :D Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń