Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasztet rybny ze szpinakiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Ryby obsyp solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem oraz cebulą, skrop sokiem z cytryny oraz oliwą. Upiecz, potem ostudź. Chleb namocz w mleku i odciśnij. Dodaj ryby razem z cebulą oraz czosnkiem, surowe i gotowane jajka, stopione masło i zmiksuj. Przypraw do smaku.
Ugotuj szpinak z solą i czosnkiem. Odcedź i ostudź. Formę keksówkę posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą. Włóż trochę masy rybnej, na nią połóż trochę szpinaku, potem znów masę, szpinak. Na wierzchu powinna być masa rybna. Piecz około 45 minut w 180°C.
Czas: około 80 minut.Źródło: Dobry Tydzień