Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet z białej fasoli, z pistacjami"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1879
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1742
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 64
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1879
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1742
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 64
Składniki
Fasolę zalej wodą i pozostaw na noc. Odcedź, zalej świeżą wodą. Dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Gotuj do miękkości. Odcedź i ostudź.
Oddzielnie ugotuj marchewki. Posiekane cebule zeszklij na oleju. Fasolę, marchewkę, jajka oraz cebulę przełóż do miski. Zmiksuj na gładką masę. Wsyp szczyptę przyprawy do fasoli, gałki muszkatołowej, soli, pieprzu, granulowanego lub świeżego czosnku.
Wsyp garść obranych orzeszków pistacjowych, wymieszaj. Formę keksówkę posmaruj masłem, posyp bułką tartą. Włóż masę i wyrównaj wierzch. Piecz około 40 minut, najpierw w temperaturze 200°C, a po 20 minutach zmniejsz do 160°C. Pasztet smaczny jest na zimno i na gorąco z pikantnymi sosami, np. tatarskim, keczupem.
Czas: około 240 minutŹródło: Dobry Tydzień