Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasztet z fasoli z papryką i grzybami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 162
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 162
Składniki
Fasolę namocz w wodzie na noc. Odcedź, zalej świeżą wodą, dodaj listki i ziele. Gotuj do miękkości, pod koniec gotowania posól. Odcedź, wyjmij ziele i listki. Ostudź. Na oleju podsmaż pokrojoną w kostkę paprykę. Na patelni usmaż pokrojoną w kostkę cebulę i oczyszczone, pokrojone grzyby.
Część grzybów odłóż. Fasolę dopraw, zmiksuj blenderem. Dodaj usmażoną paprykę, jajka, grzyby. Dokładnie wymieszaj, wyłóż do formy, udekoruj grzybami. Piecz 40 minut w temp. 180°C.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień