Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały pasztet z mintaja w/g M.Kuronia od kilku lat jest niezmiennie jedną z potraw bożonarodzeniowych w moim domu.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 194
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 194
Składniki
Filety rozmrażamy i osuszamy. Cytrynę sparzamy i ścieramy na tarce całą żółtą skórkę. Filety kładziemy na blaszce, posypujemy solą i pieprzem, polewamy sokiem wyciśniętym z cytryny. Obkładamy pokrojoną cebulą, czosnkiem i startymi na grubej tarce warzywami.
Na wierzch dajemy pokrojone w plasterki masło i pieczemy ok.30 minut w temp.180 st.C. Po upieczeniu schładzamy i przepuszczamy 2 razy przez maszynkę. Do masy dodajemy żółtka, otartą skórkę z cytryny, śmietankę i przyprawy oraz bułkę tartą w ilości, żeby masa nie była za rzadka. Na końcu dodajemy pianę z białek. Masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok.1 godz.w temp.180 st.C. Wierzch ma być zrumieniony.