Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasztet z żółtej cukinii

Pasztet z żółtej cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 76 Ocena: 2088

Dodano:

Odsłon: 3341

Pasztet z żółtej cukinii

Przygotowanie

  1. Cukinię zetrzeć do miski na tarce jarzynowej, posolić i odstawić na 15 minut.

    Po tym czasie wycisnąć porządnie z nadmiaru wody. Zetrzeć marchewkę i dodać do cukinii.

    Na patelni podsmażyć pokrojony drobno czosnek i cebulę do miękkości.

    Dodać do miski z cukinią. Następnie dodać olej, jajka oraz kasze mannę. Doprawiamy papryką oraz curry.

    Na koniec doprawiamy jeszcze solą i pieprzem do smaku, posypujemy posiekanym koperkiem i całość mieszamy.

    Przekładamy do keksówki (25x12) wyłożonej papierem do pieczenia.

    Pieczemy w 180 stopniach przez godzinę. W formy wyciągamy po całkowitym wystudzeniu i dopiero kroimy.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń