Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pęczak z warzywami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Składniki
Kaszę opłucz, zalej dwoma szklankami wody, zagotuj, dodaj sól, gotuj jeszcze chwilę. Garnek przykryj, zawiń w gazetę i w koc. Odstaw na kilka godzin. Włoszczyznę obierz, zalej wodą i ugotuj z masłem i solą. Osącz, ostudź i pokrój w kostkę.
Kaszę przerzuć do miski, ostudź. Dodaj pokrojone warzywa, posiekane orzechy i pokrojone w kostkę jabłko. Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny, cukrem, solą, pieprzem. Kaszę z warzywami zalej sosem, wymieszaj. Podawaj na zimno jako przystawkę.
Czas: 40 minut (bez czasu przygotowania kaszy).Źródło: Dobry Tydzień