Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pęczotto z marchewką"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 167
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 167
Składniki
Przepis przysłała Dorota Wdowińska-Rozbicka z Wołomina
Marchewki oczyść, ugotuj na parze. Zmiksuj. Cebulę, por i czosnek posiekaj. Boczek pokrój w kostkę.
Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę i por. Dodaj boczek, podsmaż. Dodaj czosnek i kaszę, podsmaż. Partiami dolewaj bulion, gotując. Dodaj mus marchewkowy, gotuj do miękkości. Dodaj masło i starty ser, wymieszaj, przypraw. Posyp pestkami słonecznika.
<strong>Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie