Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie przeznaczone jest dla zwolenników szybkich dań, beż długiego przebywania w kuchni.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie w/g przepisu na opakowaniu. Ze słoiczka z pomidorami, wylewamy na patelnię 1/2 oleju i podgrzewamy. Cebulę szatkujemy i wrzucamy na rozgrzany olej, wciskamy czosnek. Dodajemy zioła i przyprawy. Podgrzewamy, aż cebulka lekko zmięknie. Suszone pomidory ze słoiczka kroimy na mniejsze kawałki i dorzucamy do sosu. Na koniec wlewamy śmietankę i posiekany szczypiorek. Sos mieszamy z makaronem. Smacznego.