Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Penne ze szparagami"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 432
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 104
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 432
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 104
Składniki
Szparagi oczyść, odetnij twarde końcówki. Pędy zwiąż w pęczek, ustaw pionowo (główkami do góry) w garnku z posoloną wodą. Dodaj 2-3 szczypty cukru. Gotuj ok. 15 minut.
Fasolkę oczyść, opłucz, potnij na małe kawałki, gotuj w posolonej wodzie ok. 10 minut. Makaron ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu, odcedź, osącz na sitku, potem wymieszaj z oliwą.
Ugotowane warzywa odcedź, szparagi potnij na kawałeczki. Pomidorki umyj, potnij na cząstki. Makaron wymieszaj z warzywami.
Od razu podawaj. Dodatkowo danie możesz posypać startym serem typu parmezan. Przed podaniem potrawę udekoruj listkami świeżej bazylii.Źródło: Naj