Do góry

Dania główne Przepis na:

Pesto z rukoli

Pesto z rukoli

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 183

Dodano:

Odsłon: 14205

Wiosna?? ech.. chyba tylko na kartach kalendarza... niestety, jakoś trudno ostatnio dojrzeć ją za oknem ;/ Póki co, możemy mieć zawsze trochę zieleni na talerzu! Zielone pesto - może wiosny nie zastąpi, ale kanapki na pewno urozmaici! :)

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rukolę dokładnie umyj, osusz papierowym ręcznikiem, a następnie przełóż do wysokiego naczynia.

  2. Dodaj orzechy, zgnieciony ząbek czosnku, oliwę i wodę. Całość zmiksuj blenderem i dopraw do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ola100 06 stycznia 2014 fajny przepis na pesto i do czego uzywac!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

szczotka_od_kija 19 maja 2013 wygląda bosko, daje kciuka i zabieram do książki:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 10 kwietnia 2013 Zrobiłam , dodałam 1 ząbek czosnku, przyznam ,że pychota.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 23 marca 2013 Pięknie sie prezentuje , czas na wypróbowanie , więc zabieram do schowka.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Zazula1 22 marca 2013 Takiego pesto jeszcze nie jadłam,wkrótce je zrobię a na razie do ulubionych no i...5

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń