Do góry

Desery Przepis na:

Piankuś

Piankuś

Autor: kibi87

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 860

Dodano: 25.02.2011

Odsłon: 84623

Pyszności łatwości. Przepis pochodzi z książki Siostry Anastazji

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotować mleko z cukrem i kokosem, odlać pół szklanki, w której roztrzepać żółtka z mąką i ugotować budyń. Jak ostygnie utrzeć z masłem na puch.

  2. Galaretkę rozpuścić we wrzącej wodzie i kąpieli wodnej (lepiej się rozpuszcza). Białka ubić z cukrem, pod koniec dodać letnią galaretkę.

  3. Przełożenie ciasta: Biszkopt--- połowa masy--- pokrojony ananas--- druga część masy--- pianka--- starta czekolada. Do lodówki, aby się przegryzło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kasiulkaxi 21 lipca 2014 Ciasto pyszne, mimo ze dałam śliwki i maliny:) krem środkowy tak samo żółty mi wyszedł, może to zależy od jajek (dałam swojskie)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

poczatkujaca87 31 stycznia 2013 nie wiem co Ty zrobilas ze Ci taka zolciutka masa wyszla:) specjalnie ja zrobilam zeby zobaczyc czy faktycznie taki kolorek da sie zrobic i u mnie lipa:( ale fakt faktem krem jest bardzo smaczny!! ja zrobilam biszkopt ten Twoj krem wstawka orzechowa krem i biszkopt niebo w gebie :):):):):)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

paskudna2206 16 stycznia 2013 poleciłam na facebooku:)))
uwielbiam takie ciasta a ananasy uwielbiam:))) i mój syn też:))pozdrawiam:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kibi87 24 kwietnia 2011 tak mleko odlewamy przed dodaniem cukru i kokosu:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kasiajagoda5 22 kwietnia 2011 ZAMIAST BIAŁEK DAŁAM ŚNIEŻKĘ Z GALARETKĄ (JEDNA ŚNIEŻKA I JEDNA GALARETKA ALE ROZPUSZCZONA W MNIEJSZEJ ILOŚCI WODY) I BYŁO OK. I JESZCZE JEDNO NIE MIESZAJCIE OWOCÓW Z MASĄ BO SIĘ WAŻY .POZDRAWIAM

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Madzia_87 24 marca 2011 Czy mleko odlewamy zanim cukier i wiórki kokosowe?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Madzia_87 24 marca 2011 Czy połowę mleka odlewamy zanim wymieszamy je z cukrem i kokosem?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kibi87 23 marca 2011 hmm nie próbowałam dodawać śnieżki, ja miałam wiejskie jajka więc się nie bałam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kasiajagoda5 23 marca 2011 JAK MYŚLICIE CZY ZAMIAST BIAŁEK MOGŁA BYM UŻYĆ ŚNIEŻKI BO BARDZO BOJĘ SIE UŻYWAĆ SUROWYCH JAJEK.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń