Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem, szczyptą soli i cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie puszysta i ja snokremowa, kolejno domieszaj jajka. Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia, połącz z mąką ziemniaczaną. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dolej mleko.
Ciasto dobrze wymieszaj mikserem. Rozdziel je na 7 części. Do każdej dodaj po kilka kropli innego barwnika spożywczego. Przygotuj krem do tortów według przepisu.
Tortownicę posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Na spodzie rozsmaruj jedno z ciast. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz 15 minut. Tak samo upiecz pozostałe placki. Po wystudzeniu przełóż je kremem. Posmaruj nim także wierzch i bok ciasta. Przed podaniem udekoruj.Źródło: Naj