Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczarki faszerowane porem i szynką"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 661
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 661
Składniki
Pieczarki oczyść, odkrój nóżki. Kapelusze obgotuj w osolonej wodzie. Osącz, ostudź. Obtocz w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Powtórz czynność 2 razy. Ułóż na natłuszczonej blasze. Piecz ok. 15 minut, aż grzyby się zrumienią. Farsz: pokrój nóżki grzybów, szynkę i por. Wymieszaj , podsmaż. Jajka na twardo zetrzyj na tarce. Dodaj do nich grzyby z szynką. Wymieszaj, przypraw majonezem, solą, pieprzem. Farszem nadziej kapelusze, udekoruj szczypiorkiem.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>
Porcje 5 40 min Cena 1,90 zł Kalorie 340 kcalŹródło: Takie jest życie