Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczarkowa z łazankami po 3. roku"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 287
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 287
Składniki
Włoszczyznę umyj, obierz, opłucz, a następnie ugotuj.
Gdy warzywa będą miękkie, wyjmij je z wywaru. Ostudź, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i ponownie dodaj do wywaru.
Pieczarki obierz i umyj. Zetrzyj na drobnej tarce i ugotuj w małej ilości wody z dodatkiem masła.
Połącz oba wywary i zagotuj. Dodaj posiekany koperek i śmietanę.
Makaron łazanki ugotuj w lekko osolonej wodzie i odcedź. Nałóż do głębokiego talerza i zalej zupą.Źródło: Mam dziecko