Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla wegetarian, danie na szybki i tani obiad
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Składniki
Cebulke lekko przeszklić na łyżce masła, dodać pokrojone dość drobno pieczarki. pokruszony suszony grzybek. Dusic i nie dopusic do calkowitego smażenia ( chodzi o to by pieczarki pozostaly w delikatnym sosie). Doprawic vegeta i pieprzem.
Reszte masla rozpuscic w garnku ( najlepiej teflonowym, wtedy nie przywiera), wrzucic opłukany ryz. Zalać szklanka mleka i 3/4 szkl gorącej wody.Troche posolic. Gotowac pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu.
JAk już nie bedzie widac plynu, dodac serek maskarpone, pieczarki, szczypiorek ( zostawic troche do posypania). Wymieszac, zdjac z ognia i zostawic na troche pod przykryciem.
Podawac posypane startym żółtym serem i szzcypiorkiem.