Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń wołowa

Pieczeń wołowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4688

Dodano:

Odsłon: 3724

Pieczeń wołowa to propozycja dla tych, którzy lubią odpocząć od wieprzowiny ;)

Składniki

  • wołowina 800 gramów
  • olej 2 łyżki
  • sól do smaku 1/4 łyżeczki
  • pieprz 1/2 łyżeczki
  • ząbki czosnku 6 sztuk
  • bazylia 1/2 łyżeczki
  • majeranek 1/2 łyżeczki
  • kucharek 1/2 łyżeczki
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, osuszyć i natrzeć solą i pieprzem, obsmażyć na oleju. Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia, dodać pozostałe przyprawy, w tym przeciśnięty czosnek. Naczynie żaroodporne z mięsem włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. ok. 160 stopni.

  2. Piec przez ok. 100 min. aż do miękkości. (Do powstałego podczas pieczenia sosu można dodać śmietanki z odrobiną mąki pszennej). Podawać np. z kluskami śląskimi i sałatką z czerwonej kapusty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń