Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń wołowa w papryce"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Składniki
Dwa ząbki czosnku posiekać, rozetrzeć z solą, wymieszać z pieprzem, olejem i musztardą. Tak przygotowaną marynatą natrzeć mięso i odstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Obsmażyć mięso z każdej strony na rozgrzanym oleju i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec pod przykryciem godzinę w temp. 180°C.
Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Pozostały czosnek obrać, pokroić w plasterki, cebulę posiekać. Pomidory pokroić w kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać paprykę i na końcu pomidory, doprawić solą i pieprzem. Obłożyć warzywami mięso i piec razem przez 15-20 minut.
Przed pokrojeniem nakłuj mięso widelcem. Jeśli wypłynie różowy sok – będzie krwiste, jeśli przejrzysty – jest mocno wypieczone.
ok. 80 minutŹródło: Twoje Imperium