Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń z boczku

Pieczeń z boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19062

Dodano:

Odsłon: 3

Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń z boczku"

Składniki

  • 1 kg chudego surowego boczku
  • 30 dag pieczarek
  • 20 dag żółtego sera
  • 2 cebule
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 4 jajka na twardo
  • szklanka mleka
  • sól
  • pieprz
  • olej
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki obierz, pokrój. Cebule posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj pieczarki, podduś. Przypraw. Czosnek posiekaj.

  2. Boczek zmiel. Dodaj pieczarki i czosnek, starty ser, wlej mleko. Wyrób, przypraw. Masą napełnij natłuszczoną formę. Do środka wetknij jajka. Piecz godzinę w temp. 180°C.

  3. Czas przygotowania: 90 min. Ilość porcji: 10. Cena za porcję: 2,60 zł.

  4. Przepis przysłała Edyta Żakowska z Kętrzyna.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń